FIFA Women’s World Cup eli Jalkapallon naisten maailmanmestaruuskilpailut pelataan aina neljän vuoden välein. Se on kansainvälisen jalkapalloliiton eli FIFAn järjestämä ja hoitama jalkapalloturnaus, jossa pelataan maailman laajuisesti jalkapallon mestaruudesta aina neljän vuoden välein, vuorotellen miesten ja naisten kesken. Ensimmäiset naisten mestaruuskilpailut järjestettiin Kiinassa vuonna 1991, joka on jopa 60 vuotta miesten maailmanmestaruuden jälkeen. Lopulliseen maailmanmestaruusturnaukseen osallistuu yhteensä 24 joukkuetta, jotka on jaettu keskenään kuuteen neljän joukkueen alkulohkoon, joiden perusteella määrätään kilpailujärjestys ja vastakkain pelaavat joukkueet. Kussakin lohkossa pelataan keskenään ja kaksi parasta joukkuetta ja kaikista lohkokolmosista neljä parasta joukkuetta pääsevät jatkamaan neljännesvälieriin. Neljännesvälieristä taas karsitaan parhaat joukkueet ja pisimmälle päässet joukkueet pääsevät taas mitalipeleihin. Mitalipeleissä taas 2 parasta joukkuetta pääsee ottelemaan ensimmäisestä ja toisesta sijasta. Tämä lopullinen finaalipeli lopettaakin turnauksen ja määrää taas seuraavan maailmanmestarin. Jalkapallon naisten maailmanmestaruuskilpailuissa eniten menestynyt maa on Yhdysvallat. Yhdysvallat ovat voittaneet maailmanmestaruuden jopa neljä kertaa, saanut hopeaa kerran ja pronssia kolme kertaa. Tämän jälkeen Saksa on ollut seuraavaksi menestynein ja voittanut yhteensä kaksi kertaa ja päässyt hopealle kerran. Norja ja Japani taas ovat voittaneet kilpailuissa molemmat kerran. Muita mitalisijoille päässeitä maita ovat Ruotsi, Brasilia, Kiina ja Alankomaat, jotka ovat kaikki voittaneet yhden kerran hopeaa. Ruotsi on päässyt yhden hopean lisäksi kolme kertaa pronssisijalle ja Englanti on päässyt kerran pronssille. Muut osallistuneet maat eivät ole vielä kertaakaan päässeet mitalisijoille. Naisten kilpailuita on kuitenkin järjestetty vielä sen verran vähän, että muiden maiden taidon näytökset ovat toden näköisesti vasta tulossa.

Ensimmäiset naisten maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin vuonna 1991 Kiinassa sen jälkeen, kun sen aikainen FIFAn puheenjohtaja Joao Havelange otti asian puheeksi FIFAn komissiossa. Komissio otti asian vakavasti ja naisten maailmanmestaruuskilpailut järjestettiinkin nopeasti tämän jälkeen Kiinassa. Kilpailuun osallistui tällöin 12 joukkuetta. Ennen FIFAn virallisia naisten maailmanmestaruuskilpailuja, on naisten maailmanmestaruuksista kilpailtu epävirallisesti jo vuodesta 1970 lähtien. Tällöin ensimmäiset epäviralliset kilpailut järjestettiin Italiassa. Kilpailuiden nimi oli tällöin Coppa del Mondo. Kuitenkin vuodesta 1991 alkaen myös naiset saivat kilpailla virallisesti jalkapallon maailmanmestaruudesta. Tämän jälkeen kisat järjestettiinkin neljän vuoden päästä eli vuonna 1995 Ruotsissa, taas 12 joukkueen voimin ja sen jälkeen taas Yhdysvalloissa. Yhdysvalloissa vuonna 1999 joukkueiden määrää kasvatettiin kuudella. Tällöin myös naisten jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuista tuli maailmanlaajuisesti seuratut ja kilpailuihin tuli jopa 660 000 katsojaa ja finaalipelissä oli ennätyksellisesti jopa 90 185 katsojaa. Tämän jälkeen kilpailuja ruvettiin pitämään säännöllisesti joka neljäs vuosi aina maata vaihdellen. Kanadassa vuonna 2015 järjestetyt kilpailut olivat historian ensimmäisen naisten maailmanmestaruuskilpailut, joissa oli yhteensä 24 joukkuetta.

Jalkapallon naisten maailmanmestaruuskilpailut 2019

Tänä vuonna eli vuonna 2019 järjestettiinkin edelliset naisten väliset maailmanmestaruuskilpailut. Kilpailut järjestettiin Ranskassa 7. kesäkuuta – 7. heinäkuuta ja olivat järjestyksessään kahdeksannet naisten väliset maailmanmestaruuskilpailut. Näihin kilpailuihin osallistui viime vuoden mallilla 24 joukkuetta, joista valittiin mestari. Osallistujana oli luonnollisesti myös ranska, jolle myönnettiin isännöiminen ensimmäistä kertaa. Vaikka Ranska menestyikin ja voitti mestaruuden viime vuonna järjestetyissä jalkapallon miesten maailmanmestaruuskisoissa, ei se siitä huolimatta saanut samaa menestystä naisten kisoissa. Maailmanmestaruuden voittikin taas neljättä kertaa Yhdysvallat, jotka voittivat finaalissa Alankomaat 2-0.

Kilpailuja pelattiin ympäri Ranskaa ja kilpailupaikkoina olivat Grenoble, Le Havre, Lyon, Montpellier, Nizza, Pariisi, Peims, Rennes ja Valenciennes. Turnauksen avausottelu pelattiin Pariisissa ja finaali Lyonissa Parc Olympique Lyonnaisilla. Kisoissa kolme parhaiten sijoittunutta eurooppalaista joukkuetta pääsevät jatkamaan kilpailujaan Tokion olympialaisiin.